Головна  →  Новини  →  20 вересня 2017

За участі керівництва Департаменту міського благоустрою відбулось засідання Громадської ради

За участі керівництва Департаменту міського благоустрою відбулось засідання Громадської ради

Відбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), на якому заступник київського голови П. Пантелеєв представив діяльність підпорядкованих йому структурних підрозділів. Як показує досвід успішних європейських міст, втілення усіх новітніх напрямків потребує критичного слова громадськості, саме тому принциповою позицією київської влади є узгодження усіх соціальних ідей із громадським активом.

«Основною функцією громадської ради є забезпечення участі киян для контролю за діяльністю міської влади. Під час прийняття важливих рішень щодо реалізації державної політики у Києві важливо почути думку кожного киянина» - сказав директор Департаменту міського благоустрою Андрій Фіщук.

Громадська рада у складі 35 активістів висловила бажання співпрацювати з Департаментом міського благоустрою у трьох сферах: благоустрій, надання  допомоги населенню у надзвичайних ситуаціях та складних погодних умовах, а також з екологічних питань.

У процесі обговорення активісти не могли не порушити тему одеської трагедії з дітьми. Зокрема висунуто пропозицію утворити робочу групу у складі громадського активу для введення її до складу комплексних робочих груп з проведення технічного обстеження будівель та споруд на предмет відповідності їх правилам безпеки.

Для уникнення надзвичайних ситуацій у дитячих закладах і з метою забезпечення надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення, будівель адміністративного призначення київська комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  вирішила створити у кожному районі Києва постійно діючі комплексні робочі групи з проведення технічного обстеження будівель та споруд на предмет відповідності їх вимогам безпеки та експлуатаційним нормам.  Склад таких груп включатиме відповідних фахівців та представників експертних і проектних організацій. Аби виявити факти порушення правил безпеки усі перевірки проводитимуться без попередження.

За результатами зустрічі прийнято рішення утворити робочу групу з функціональних питань у складі спеціалістів Департаменту міського благоустрою. 

Перейти до спискуВерсiя для друку


Офіційний портал - Київської міської державної адміністрації

З цифровими навичками ви зможете ефективно та безпечно застосовувати технології в роботі та навчанні, для професійного та особистісного розвитку