Головна  →  Новини  →  9 липня 2020

Столичний бюджет наповниться на майже півмільйона гривень через безпорадність балансоутримувачів

Столичний бюджет наповниться на майже півмільйона гривень через безпорадність балансоутримувачів

Протягом першого місяця літа на території Києва інспекторами благоустрою зафіксовано 3229 порушень Правил благоустрою. З них складено 309 протоколів, штрафні санкції за якими можуть поповнити столичний бюджет на більше ніж півмільйона гривень. 

Щодня територія Києва обстежується інспекторами благоустрою. У разі виявлення порушення Правил благоустрою інспектор вносить припис з вимогою його усунення протягом, як правило, трьох днів. Якщо вимоги припису не виконані, на порушника складається адміністративний протокол за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це тягне за собою накладення штрафу:

на громадян —від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 — 1360 грн); 

на посадових осіб — від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 — 1700 грн).

Лідерами серед порушників лишаються тимчасові споруди, що встановлені із порушеннями або взагалі без дозвільної документації, — 806 приписів та 193 протоколи.

За нескошену траву внесено 534 приписи.

За неприбране сміття та локальні сміттєзвалища на території балансоутримувачі отримали 551 припис та 5 адміністративних протоколів, а також 168 приписів за сміття на узбіччі.

Літні майданчики при закладах ресторанного типу порушили Правила благоустрою на 389 приписів та 17 протоколів.

Серед інших порушень — гаражі без дозвільної документації, графіті на спорудах, несвоєчасно прибране гілля та інші порушення у сфері благоустрою.

Перейти до спискуВерсiя для друку


Офіційний портал - Київської міської державної адміністрації

З цифровими навичками ви зможете ефективно та безпечно застосовувати технології в роботі та навчанні, для професійного та особистісного розвитку