Головна  →  Новини  →  13 грудня 2023

За осінній період у столиці демонтували майже 2300 незаконно розміщених елементів благоустрою

За осінній період у столиці демонтували майже 2300 незаконно розміщених елементів благоустрою

 

За три місяці осені фахівці підприємства спільно з власниками, які самостійно прибрали свої елементи благоустрою без дозвільних документів демонтували майже 2300 елементів благоустрою. Відповідно до Правил благоустрою міста Києва до елементів благоустрою зокрема належать конструкції тимчасових споруд, засоби пересувної торгівлі (купави) огорожі, торговельні ятки, парасольки, тощо. Про це повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

 «Найбільше за цей період демонтували елементи сезоної торгівлі, а саме майже 1500. Врегулювання вуличної торгівлі завжди було складним питанням. Інспектори постійно проводять рейди та складають адмінпротоколи. Фахівці КП «Київблагоустрій» демонтують столи, парасольки та інше приладдя, але вилучати товар може лише поліція. Наше завдання — своєчасно виявляти та прибирати з міського простору незаконну «стихійку», пересувну торгівлю, тимчасові споруди та літні майданчики. Адже це забирає громадський простір у киян та спричиняє накопиченню сміття», – прокоментував Михайло Буділов.

 Він додав, що з вулиць столиці прибрали 126 засобів пересувної торгівлі (автолавок) та 371 тимчасову споруду. На виконання рішення Київської міської ради про усунення із публічного простору міста пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою Росії та СРСР, працівники КП «Київблагоустрій» демонтували понад 60 таких об’єктів.  

 Нагадуємо, всі власники тимчасових споруд попередньо отримують припис. Його вимога – надати дозвільні документи на розміщення або ж демонтувати споруди самостійно. Якщо документи не надходять до КП «Київблагоустрій», комунальники виконують демонтаж за дорученням від Департаменту територіального контролю міста Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку


Офіційний портал - Київської міської державної адміністрації

З цифровими навичками ви зможете ефективно та безпечно застосовувати технології в роботі та навчанні, для професійного та особистісного розвитку